Vremea se schimbă radical, după ce furtunile au făcut ravagii în ţară. Anunţul meteorologilor: ce temperaturi se vor înregistra

Furtunile de vară au lovit cu puterea unui uragan la nici 200 de kilometri de Capitală. Vântul puternic, de peste 100 de kilometri pe oră, a smuls copaci, acoperişuri şi stâlpi de electricitate. Pe Autostrada Soarelui o furtună puternică de nisip i-a obligat pe şoferi să tragă pe dreapta. Pentru prima dată în istorie, meteorologii au emis avertizare de furtună în luna noiembrie. Astfel de alerte se dau de obicei vara. De astăzi, temperaturile sar din nou de 25 de grade. 

Aseară, oamenii din Galaţi au evaluat pagubele lăsate în urmă de vijelia puternică. Unele străzi au fost inundate, iar într-un alt cartier din oraş, trei copaci au fost doborâţi şi au avariat mai multe maşini parcate.La altitudini mari, pe Transfăgărăşan, peisajul însă a fost unul autentic de iarnă. Aseară a nins abundent, iar şoseaua a fost acoperită imediat de un strat de zăpadă. Bucuria copiilor, dar şi a adulţilor.

Vremea va fi în continuare neobişnuit de caldă

Meterologii spun însă că începând de astăzi vremea va fi în continuare neobişnuit de caldă. 

Oana Catrina, meteorolog ANM: Duminică, maximele ajung până la 25 de grade Celsius tot în partea de sud este a teritoriului. Temperaturile ce se vor înregistra la orele amiezii vor fi cu 10-12 grade mai ridicate decât cele care ar fi trebuit să se înregistreze.  

Furtunile care au făcut prăpăd au fost aduse de o coadă a ciclonului care semănat furtuni istorice în Italia în ultimele zile. Efectele lui le-au resimţit din plin şi vecinii bulgari. 

La sud de Dunăre, la Silistra, în Bulgaria, o tornadă a făcut ravagii. Vântul a dărâmat bucăţi din casele oamenilor iar stâlpii de electricitate au fost puşi la pământ. Satele arată ca după uragan. Şi Grecia a fost sub cod portocaliu de vânt. Rafalele au fost atât de puternice încât au răsturnat pur şi simplu maşini de câteva tone. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *