Vremea se răcește în aproape toată țara

Un cod galben anunţă vânt până la orele prânzului în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei.

Apoi, o informare fără cod vorbeşte de apariţia de ploi moderate, vânt, răcire semnificativă şi precipitaţii mixte la munte. Este activă până astăzi la ora 16:00 şi vizează toată ţara.

Alina Şerban de la Administraţia Naţională de Meteorologie:

„Un front atmosferic rece traversează ţara noastră dinspre nord-vest către sud-est. Îl identificăm prin scăderea valorilor termice, o scădere semnificativă, dar şi prin apariţia precipitaţiilor. Vom regăsi în sudul, centrul şi estul teritoriului, prin aceleaşi elemente, respectiv o scădere semnificativă a valorilor termice, dar şi precipitaţii sub formă de ploaie pe creste, evident, lapoviţă şi ninsoare. Mai mult decât atât, acesta, în traversarea lui, va determina şi intensificări ale vântului, cu precădere în partea de sud, de est a teritoriului, ceea ce face obiectul unei atenţionări meteorologice de cod galben, acest lucru însemnând temperaturi mai scăzute decât în mod normal, chiar a avea la această dată, maxime, în marea lor majoritate între 90 până la cel mult 19-20°, cele mai scăzute în estul Transilvaniei şi în regiunile nordice, cele mai ridicate în extremitatea de sud a teritoriului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *