Vremea se raceste accentuat din acest week-end

vreme rece

Meteorologii anunta ca vremea se afla intr-un proces de racire accentuat si ca in urmatoarele zile ar trebui sa ne asteptam la precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Potrivit prognozei se va ajunge la temperaturile normale pentru aceasta perioada

Dupa cateva zile in care temperaturile au urcat pana la 19 grade in regiunea Moldovei, meteorologii anunta ca vom reveni la valorile normale pentru aceasta perioada. De asemenea, sunt asteptate ploi si ninsori la altitudini mai mari.

Ovidiu Machidon – sef serviciu Centrul Regional de Meteorologie Moldova:

„Vremea se va raci usor comaprativ cu intervalul precedent valorile termice vor fi mai ridicate fata de normele climatologice ale perioadei. In acest weekend cerul va fi mai mult noros, temporar acoperit, se vor semnala precipitatii iar la peste 1700 de metri precipitatiile vor fi predominant mixte si sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat iar valorile maxime de temperatura vor oscila intre 7-12 grade, iar cele minime intre 3-4 grade Celsius.”

În ceea ce privește precipitațiile, săptămâna viitoare, minimele vor ajunge la -4 grade Celsius.

Ovidiu Machidon – sef serviciu Centrul Regional de Meteorologie Moldova

„In prima jumatate a saptamanii viitoare, procesul de racire va continua, valorile termice se vor apropia de valorile normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi noros, acoprit de nori stratiformi si temporar se vor semnala ceata, cu burnite si conditii de polei. Valorile maxime de temperatura in prima jumatate a saptamanii viitoare vor oscila intre 4-6 grade Celsius, iar valorile minime se vor incadra intre -1 si -5 grade.”

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.