Vremea se încălzește din nou. Vor fi zile în care temperaturile maxime vor ajunge la 10-12 grade . La Iași, 9 grade

vreme

foto: pixabay

Dupa câteva zile cu frig, lapovita si ninsoare, vremea se va încalzi din nou în urmatoarele zile, a spus la Digi24 Gabriela Bancila, director în Administratia Nationala de Meteorologie. 
„Foarte repede o sa ne întoarcem la vremea anormala pentru început de decembrie. Pentru ca saptamâna viitoare vremea se va încalzi foarte usor, chiar si pe parcursul urmatoarelor zile de la sfârsitul acestei saptamâni, temperaturile vor mai creste putin. Vom ajunge la temperaturi de 6-7 grade în partea de sud a tarii, fata de 2-3 cel mult astazi si mâine”, a spus Bancila.

„Pe parcursul saptamânii viitoare asistam la un transport de aer cald care se va resimti peste toate zonele tarii. Si acest lucru se va concretiza în temperaturi la mijlocul zilei de 10, 11, 12 grade, posibil chiar usor mai ridicate de 12 grade. Vor fi temperaturi destul de frecvente în partea de vest, zonele de câmpie si de deal”, a adaugat ea. Meteorologul saune ca alternanta între intervalele cu temperaturi ridicate si intervalele în care, în special pe partea de nord vest a României, se vor resimti patrunderi de aer mai rece, va caracteristica lunii decembrie. Va ninge în zona înalta de munte, în special. „Foarte probabil ca în zona montana mai joasa, la altitudini cuprinse între 1.200 1.800 de metri, sa existe si zile cu precipitatii sub forma de ninsoare, dar si zile cu precipitatii sub forma de ploaie sau lapovita, cum de altfel s-a întâmplat si se întâmpla si în aceste zile”, a spus meteorologul. Gabriela Bancila a vorbit si despre estimarile meteo pentru sarbatorile de iarna.

La Iasi, temperaturile vor urca pâna la 9 grade, miercuri, 7 decembrie, potrivit accuweather:

„Saptamâna Craciunului este acoperita de estimarile pentru urmatoarele patru saptamâni. Se prefigureaza a fi o saptamâna cu un regim termic poate usor mai ridicat în anumite zone din tara sau cu temperaturi normale spre putin mai ridicate si un regim al precipitatiilor apropiate de normal, cu usoare tendinte deficitare. O saptamâna putin mai stabila fara excese în sus sau în jos, atât în ceea ce priveste regimul precipitatiilor, dar si cel al temperaturilor”, a spus ea. Meteorologul spune totusi ca este prea devreme sa vorbim despre o prognoza pentru Revelion.