Vremea din vremuri

frig

Vremea in Moldova a fost astazi apropiata de normalul termic pentru data din calendar, cu cerul noros. Pe spatii extinse s-au semnalat precipitatii mixte in jumatatea de sud si ninsori in nord iar vantul a fost moderat. Temperaturile diurne s-au incadrat astazi intre -2 si +3 grade Celsius iar minimele noptii vor oscila intre -7 si -3 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în judeţele Vrancea şi Galaţi, dar şi o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru restul regiunii.
Potrivit meteorologilor, maine, 28 noiembrie, între orele 2:00 şi 20:00, în judeţele Vrancea şi Galaţi, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Conform ANM, după expirarea atenţionării Cod galben va intra în vigoare o informare meteorologică de vreme deosebit de rece în toată ţara, valabilă de miercuri seara până vineri dimineaţa.
Astfel, în intervalul menționat, în Moldova, vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi .
Vremea va deveni deosebit de rece, astfel că temperaturile vor fi negative, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în cea mai mare parte a regiunii.
Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.