Vremea din vremuri

foto_pietonal

Prima zi de octombrie a adus vreme in general frumoasa dar rece in Moldova. Maximele zilei nu au trecut de 18 grade. Pentru urmatoarele doua saptamani meteorologii anunta temperaturi oscilante in toata tara iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în general redusă, conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.
În Moldova, la începutul intervalului de prognoză vremea va fi încă răcoroasă, cu temperaturi de 18 grade ziua şi 4 grade noaptea, apoi se va încălzi, iar pe 3 octombrie se vor înregistra maxime de 23 de grade şi minime de 9 – 10 grade.
In intervalul 4 – 14 octombrie nu vor mai fi variaţii termice importante, iar valorile diurne vor fi de aproximativ 18 – 20 de grade. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii, dar pe întreg parcursul celor două săptămâni de prognoză se vor încadra, în medie, între 7 şi 10 grade. Ploi slabe, trecătoare se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în prima zi de prognoză şi în intervalul 7 – 9 octombrie, iar în restul timpului condiţiile de apariţie a ploilor vor fi reduse.