Vreme neobișnuit de caldă de sărbători

soare

In regiunea Moldovei, vremea va fi neobisnuit de calda pentru aceasta perioada. In urmatoarele zile temperaturile nu vor mai mici de 0 grade Celsius. Zapada nu va aparea, insa vor fi precipitatii. La Iasi, de sarbatori, estimarile arata ca temperaturile vor fi mai mici si vom avea precipatii.

Ovidiu Machidon, Centrul Regional Meteorologic Moldova

In regiunea Moldovei, pana luni vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta perioada, dar inchisa ca aspect. Pe spatii extinse, temporar se vor semnala precipitatii atmosferice sub frma de ploaie iar la munte, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare si vor fi conditii de aparitie a poleiului. Vantul va sufla slab pana la moderat cu intensificari in zon amontana. Din punct de vedere termic, temperaturile maxime ale aerului vor oscila intre 3 si 10 grade Celsius, iar cele minime vor cobora pana la 0-1 grad Celsius.

In perioada sarbatorilor, temperaturile vor fi mai ridicate pentru aceasta perioada a anului si vor fi pricipitatii. Aceste estimari sunt facute pe baza temperaturilor inregistrate in perioada 1993-2016.

Ovidiu Machidon, Centrul Regional Meteorologic Moldova

In perioada 21-31 ecembrie temperaturile medii ale aerului vor oscila intre 10 si 15 l/mp. Fac precizarea ca aceste estimari vizeaza doar abaterile temperaturile aerului si a cantitatilor medii de precipitatii fata de perioada 1993-2016, feneomenel extreme cu durata scurta de manifestare nefiind prognozate cu ajutorul acestui produs.

La Iasi, nu vom avea ninsori de sarbatori. La nivelul regiunii Moldovei se vor depasi valorile medii ale preciipatiilor pentru luna decembrie. In sudul regiunii precipitatiile au depasit deja cantitati de 40 l/mp.