Vreme ciudată în toată țara. Cod galben de vant si ninsori la munte

vreme

Potrivit ANM, de maine dimineata pana duminica dupa amiaza, in toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Potrivit meteorologilor, in zona Moldovei, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată. Spre seară și în cursul nopții, pe alocuri, în sud și la munte, va ploua, iar la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări trecătoare cu viteze de 40…50 km/h.

Vântul se va intensifica treptat și local va atinge viteze de 50..65 km/h, izolat peste 70 km/h. În nordul
Moldovei, în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90….110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.