Vrem grevă generală!

foto_medic

Cel puţin 10.000 de angajaţi din sistemul sanitar au participat astazi la un miting în Piaţa Victoriei din Capitală, organizat de Federaţia Sanitas. Au venit din toată țara pentru a-și arăta nemulțumirea după ce salariile lor au scăzut, în cazul anumitor categorii, deși guvernanții le-au promis majorări tuturor.

Reprezentanții infirmierelor, brancardierilor, ai personalului administrativ și ai psihologilor spun că și munca lor este importantă într-un spital, dar acum banii pe care ii primesc la leafă creează mari discrepanțe între angajați, și nici nu le ajung de la o lună la alta. Reprezentantul Sanitas Iasi, Iulian Cozianu, s-a numarat printre protestatari.

Sindicalistii s-au asezat la masa discutiilor alaturi de minstrul sanatatii Sorina Pintea si vicepremierul Viorel Stefan.

După modificările adoptate la legea salarizării și noul regulament privind sporurile, sindicaliștii din sănătate spun că angajații din sistem se împart în două categorii – cei fericiți, precum medicii și asistentele, ale căror salarii s-au mărit, și ceilalți: adică șapte categorii ale căror venituri au scăzut, în loc să crească.