“Vrem dreptate pentru sănătate!”

Sharing is caring!

Saptamana a inceput in forta pentru grevistii din sistemul sanitar. Protestul de avertisment a inceput azi-dimineata la ora 9.00 si s-a incheiat la ora 11.00. Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Asa i-am gasit pe protestatarii de la Spitalul Sfantul Spiridin din Iasi, astazi, pe la 10.00. Oamenii pun haosul din sanatate pe seama guvernantilor. Reprezentantii sindicalistilor sustin ca situația este destul de gravă, din cauza legii salarizării prost făcute. Nu s-au mărit salariile de bază si s-au anulat si sporurile.

Angajatii Spitalului Sfantul Spiridon cred ca li s-a facut o mare nedreptate. Oamenii au primit salarii diminuate cu sume cuprinse intre 200 si 900 de lei.

Una dintre revendicările Federaţiei Sanitas este renegocierea contractului colectiv de muncă. Daca negocierile nu duc la rezultatele scontate, greva generala se va declansa vineri, 11 mai.

shares