Vrei sa fii student la Politehnică?

foto_studenti

Ai trecut cu bine de bacalaureat si vrei sa fii student la TUIASI? Nimic mai simplu: pregateste-ti dosarul! Inscrierile au loc pana pe 27 iulie. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a început oficial, de lunea aceasta, 9 iulie, admiterea pentru programele de licență la cele 11 facultăți.

În primele doua zile de înscrieri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ numărul de dosare a ajuns la aproape 160. Cele mai vânate facultăţi sunt Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino“ şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC), mai bine de jumătate dintre dosarele depuse ieri fiind la aceste specializări.

Mai exact, la AC au fost depuse 41 de dosare, iar la Arhitectură 29, în condiţiile în care doar la aceste facultăţi se susţine examen de admitere. A treia, în ordinea preferinţelor celor care au depus dosare de admitere la Universitatea Tehnică, a fost Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Anul acesta, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, pune la bataie, pentru studiile universitare de licență, 2.590 de locuri la buget și aproape 600 de locuri la taxă, 1.870 de locuri bugetate la masterat și aproape 700 la taxă, în timp ce la doctorat exista 141 de locuri bugetate.