Vrei o cariera militara? Au inceput inscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ

Sharing is caring!

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul informare-recrutare, structura specializată în domeniu  a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar.
Instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta  sunt următoarele:
  1.ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR ( pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):
  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” Bucureşti – 8 locuri;
  Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;
  Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov – 184 locuri;
  Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108 locuri;
  Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219 locuri;
  Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Tg.Mureş – 110 locuri.
       
 Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 ( 24 ani pentru piloţi).
 
  2.  ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL ( pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):
                Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre” Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri;            
                Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”  Boboc, jud. Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri ;
                Şcoala Militară de Maiştri Militari  a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari.
    
Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.
 
    3. ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL:
               – Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;
               – Colegiul Naţional Militar” Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;
               – Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia– 120 locuri;
               – Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” Craiova– 120 locuri;
               – Colegiul Naţional Militar “Alexandru Ioan Cuza” Constanţa– 120 locuri.   
        Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 01.03.2019.
 
4. Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de şcolarizare 2018-2019 biroul informare-recrutare desfăşoară activităţi de recrutare pentru candidaţi pe filiera indirectă la următoarele specializări:
 – Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia”– Chitila – OFIŢERI – căi ferate (17): – 7 locuri
Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare şi care au să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul 2019.
Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019.
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc – SUBOFIŢERI –  pentru arma „rachete şi artilerie antiaerian: – 30 de locuri.
 
Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ postliceale acreditate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ,cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare şi care au să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul 2019.
Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.02.2019.
 
Pentru informaţii detaliate şi consiliere, cei interesaţi sunt invitaţi să se prezinte la sediul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat pe strada Arh. G.M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Mitopoliei Moldovei şi Bucovinei), IAŞI, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30-18.30.
Pentru candidaţii din municipiul Paşcani şi zonele limitrofe aceştia se pot prezenta la punctul de lucru temporar, deschis de Centrul Militar Zonal Iaşi, la Clubul copiilor şi elevilor, str. Vasile Alecsandri, nr. 12, Paşcani, în fiecare zi de joi, între orele 08.00 – 16.00.
Informaţii se pot obţine la numerele de telefon 0232.264491, int.136 şi 137 sau 0332414892.
shares