„Vrei 200 de lei să ne sărutăm și să facem prostii?” Un bărbat care încerca să racoleze o fetiță de 10 ani și-a negociat pedeapsa

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din județul Vaslui, acuzat că a încercat să racoleze minori în scopuri sexuale, a reușit să își negocieze o pedeapsă de 2 ani cu suspendare, cu anchetatorii. El a reușit negocierea după ce a „cooperat cu autoritățile” și pentru că nu avea antecedente penale. Bărbatul va face acum 80 de zile în folosul comunității, la Primărie sau la școala din sat, scrie Libertatea.

Miruna se juca alături de alți copii lângă casa agresorului. La un moment dat, în zonă a venit fiica bărbatului de 53 de ani, care i-a spus fetei că a fost trimisă de tatăl său să îi transmită că, dacă are nevoie de bani, îi poate cere lui. După aproximativ o oră, două dintre copile au intrat în curtea bărbatului, așa cum mai obișnuiau.

„Profitand de faptul că au rămas singuri, inculpatul i-a propus persoanei vătămate să se întâlnească la casa fiului său, unde nu locuia nimeni, să se sărute și să facă prostii, promițându-i suma de 200 de lei. Pe timpul discuției, inculpatul simula din poziția în care se afla un act sexual. Persoana vătămată s-a speriat și a plecat din curte, relatând celorlalți copii propunerea inculpatului și, ajunsă acasă, i-a povestit cele întâmplate mamei sale”, au precizat anchetatorii.

Mama copilei a mers imediat la Poliție, iar declarațiile fetei au fost confirmate și de ceilalți copii din sat. Astfel, timp de 2 ani, bărbatul trebuie să respecte un program de supraveghere și să nu se apropie la mai puțin de 100 de metri de fetiță.