Vreau să slăbesc!

foto_cantar

E vara si dorinta de a da cateva kilograme jos devine o prioritate pentru multi dintre noi. Motivatia de a slăbi este diferită în funcţie de fiecare persoană: de la cea estetică, până la a fi în formă fizică excelentă sau de a preveni o boală.

Intensitatea acestei motivaţii va determina momentul în care vom fi pregatiti să facem această schimbare, cât şi durata schimbării. Si pentru ca internetul e ticsit cu metode si diete care mai de care mai atragatoare, noi am apelat la specialist. Modalităţile prin care se poate slăbi sunt diverse, mai mult sau mai puţin sănătoase. Este recomandat să pierdem în greutate în mod echilibrat, prin dietă şi sport, şi nu mai mult de 1kg/săptămână.

Evaluarea preferinţelor alimentare prin completarea unui jurnal alimentar, cât şi evaluarea stării de sănătate de către medic, vor fi paşi importanţi în stabilirea unui meniu personalizat.

Medicul Mirela Sorlescu mizeaza pe programul Metabolic Balance care se adreseaza tuturor celor care vor sa slabeasca sanatos. Pe langa toate regulile de baza, metoda propune si o pauza de 5 ore intre mese.

Pe langa dieta si sport, specialistii ne mai atrag atentia ca atunci când măncam e foarte important să nu facem altă activitate concomitentă, cum ar fi lucratul la calculator sau privitul la TV, întrucât creierul nu înregistrează ceea ce mancam şi, ca urmare, nu va apare saţietatea. Pericolul constă în faptul că putem consuma fară limită alimente, doar pentru că ne sunt la îndemână.