Vrancea | Un parc industrial va fi construit la 15 km distanta de Focsani

Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației privind acordarea titlului de parc industrial Societății Parc Industrial Vrancea SRL, un act esențial pentru construirea primului parc de acest gen din județul Vrancea.

Titlul de Parc industrial este acordat pentru o perioadă de 49 de ani, acesta prevăzând și acordarea de facilități pentru investitorii care vor popula parcul.

”Atragerea investitorilor și dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv este o componentă foarte importantă pentru dezvoltarea acestui frumos județ. Înființarea unui parc industrial în județul Vrancea va contribui semnificativ la deschiderea zonei, crearea de noi locuri de muncă și, în final, la creșterea nivelului de trai a vrâncenilor”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea și inițiatorul acestui proiect.

Noul Parc Industrial va fi construit în comuna Garoafa pe un teren în suprafață de peste 475.000 mp, cu deschidere la DN2–E85, la 15 km de orașul Focșani. Parcul industrial va fi o zonă amenajată special în scopul dezvoltării industriale  prin crearea de spații de producție cu facilități energetice, infrastructură de utilități (apă, canalizare, gaze naturale), condiții administrative și juridice, infrastructura de acces.

Următorul pas pentru edificarea acestei investiții majore pentru județul Vrancea este scoaterea la licitație a proiectării și execuției. Crearea unui parc industrial în județul Vrancea reprezintă una dintre principalele căi pentru dezvoltarea economiei județului, prin atragerea și stimularea investițiilor private, care vor contribui la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea infrastructurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *