Vrancea | Un director a jucat bursele elevilor la păcănele

Este scandal la Focșani după ce un director ar fi jucat bursele elevilor la păcănele. Totul s-a aflat in sedinta de ieri a Consilului Local al municipiului Focsani. Subiectul principal era cererea unei grădiniţe de a fi arondată administrativ la acea şcoală gimnazială. În context, primarul Cristi Misăilă a pomenit despre acest scandal, devenit astfel public.

Totul s-a aflat la inceputul sedintei de Consiliu Local. Subiectul era legat de crearea unei gradinite, apoi discutia a ajuns la faptele comise de directorul Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Focşani. Dupa ce primarul a propus proiectul, alti consilieri locali au intrvenit si au cerut retragerea acestuia de pe ordinea de zi.

„Am si eu o propunere. Întrucît ni s-a solicitat de către cadreele didactice de la Grădinița nr 16 Focșani, punerea în dezbatere în Consiliul Local și dorința dânșilor este de a fi arondați Școlii  Gimnaziale nr 3 ”Diana Renea” Focșani , vă propun domnule primar să retrageți acest proiect de pe ordinea de zi suplimentară”, a declarat Victor Dumitru – Consilier Local Focșani.

În replică, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă a sustinut ca nu va face acest lucru.

„Pot să spun că nu am cum să retrag acest proiect de pe ordinea de zi din două motive.În primul rând există așa cum ne-a transmis Inspectoratul Școlar Județean există un calendar al aprobării rețelei școlare și în perioada 27 decembrie 2023 trebuie să transmitem către Ministerul Educației la ARACIP planul de reorganizare al unităților de învățământ școlar preuniversitar de stat și particular pentru anul școlar 2024/2025. În vederea demarării de către ARACIP a procesului de evaluare. Deci n-avem cum să retragem proiectul de hotărâre pentru că altfel ieșim din calendar. Iar dacă citiți cu atenție adresa venită la IȘJ Vrancea , li s-a transmis acest lucru. Li s-a pus foarte clar”, a declarat Cristi Misăilă – Primar Municipiul Focșani.

Consilierul local Victor Dumitru a continuat discutia pe un ton raspicat: „Dvs domnule primar ignorați solicitarea și dorința cadrelor didactice de la Grădinița nr 16 Focșani care v-au înaintat un memoriu. Prin care v-a solicitat arondarea la Școala General nr 3. Noi urmărim interesul copiilor și Consiliul Local va vota în consecință”, a declarat acesta.

Polemica a continuat in Consiliul Local: „Este dreptul dvs de a vota așa cum cum vă dictează conștiința.Dar eu vă spun doar atât. Noi nu suntem aici să reprezentăm interesele sindicaliste ale unor angajați din Grădinița nr 16 Focșani. Ci suntem puși în slujba cetățenilor care au niște copii. Și copii acestor părinți care fregventează Grădința nr 16 nu au un director. Și cu aceasta am încheiat discuția. Nu vreau să fac afirmații legate de atitudinea conducerii Școlii nr 3 <<Diana Renea>>. Nu vreau să spun public că directorul de la Școala <<Diana Renea>>a plecat cu banii de burse ai elevilor și i-a jucat la păcănele. Nu vreau să spun public”, i-a raspuns primarul Focsanului.

Acum ramane de vazut cum se vor desfasura lucrurile si daca directorul cu pricina va ramane in functie la Scoala Gimnaziala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *