Vrancea | Un depozit din Focșani, în care erau depozitate tone de preparate din carne, a fost distrus în urma unui incendiu

O hală din municipiul Focşani, în care erau depozitate aproximativ 100 de tone de produse şi preparate din carne, a fost distrusă, luni dimineaţa, în urma unui incendiu, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

“Pompierii militari au fost alertaţi în jurul orei 3,40 despre izbucnirea unui incendiu la o hală de depozitare produse şi preparate din carne, situată la ieşirea din municipiul Focşani spre Odobeşti. La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. În sprijinul pompierilor militari a acţionat şi SVSU Odobeşti cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. La momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, cuprinzând întreaga clădire. Ulterior, la locul evenimentului s-a deplasat şi un buldoexcavator”, au precizat reprezentanţii ISU Vrancea.

Potrivit sursei citate, incendiul a prezentat un risc ridicat de pericol deoarece lângă hala cuprinsă de flăcări se afla un rezervor cu GPL care alimenta instalaţiile tehnologice, iar în imediata vecinătate se aflau alte două hale şi o clădire de birouri.

Incendiul, în urma căruia au ars o hală construită din panouri termoizolante tip sandwich în suprafaţă de 400 metri pătraţi, 100 tone de carne, un motostivuitor şi un utilaj electric pentru manipularea paleţilor, a fost lichidat după circa patru ore.

Din cercetările efectuate, cauza probabilă care a generat evenimentul a fost efectul termic al curentului electric la un tablou de măsură şi control lăsat sub tensiune nesupravegheat.