Vrancea| Un bătrân deposedat de 10.000 de lei. Vinovații, reținuți de polițiști

arestat

Un bărbat, în vârstă de 81 de ani, din Focșani, a fost victima unei înșelăciuni. Doi bărbați, de 32, respectiv 37 ani, și un minor de 18 ani din Mureș, s-au dat drept curieri ai bisericii și au păcălit un bătrân să le plătească suma de 10.000 de lei pentru transportul câtorva bunuri de uz casnic și personal.

Astfel, bărbatul în cauză ar fi fost abordat de două persoane necunoscute care i-au spus că vor să-i doneze diverse bunuri (seturi de oale, seturi de cuțite și 2 ceasuri de mână) din partea Bisericii, cu condiția de a le achita costul transportului. Acesta a acceptat și a fost ajutat de către cei trei inculpați să ducă bunurile în apartament. Victima le-a dat plicum în care se aflau cei 10.000 de lei pentru a-și lua singuri suma pentru serviciile făcute, dar când au prins momentul oportun aceștia au luat toți banii.

Cazul a ajuns în atenția Biroului de Investigații Criminale, după ce nora victime a făcut plângere. În cauză, s-a întocmit dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Polițiștii vrânceni continuă cercetările, în vederea documentării întregii activități infracționale.