Vrancea | Trei persoane, printre care și un minor, reținute pentru trafic de droguri

WhatsApp Image 2022-10-27 at 13.11.05 (3)

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați (doi majori și un minor) cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2022, cei trei inculpați au comercializat canabis consumatorilor de pe raza municipiului Focșani.

În urma punerii în aplicare a 8 mandate de percheziție domiciliară în județul Vrancea, au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ 300 de grame de canabis, suma de 1.900 de lei, 4 telefoane mobile, un cântar electronic, 7 grindere, precum și alte materiale folosite de aceștia în activitatea infracțională.
În cursul zilei de astăzi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de doi dintre inculpați. Cu privire la cel de-al treilea inculpat, minor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.