Vrancea| Trei focare Covid la Spitalul Județean de Urgență Focșani

spitalul judetean de urgenta focsani

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a anunțat că sunt trei focare de Sars-CoV-2 active în secțiile de Ortopedie, Chirurgie Generală și Ghirugie Plastică ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

Silviu Stanciu, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, pentru Agerpres: „La Ortopedie sunt confirmaţi pozitiv la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 opt pacienţi şi un cadru medical, ultimul pacient fiind depistat pe data de 1 septembrie. La Chirurgie Generală sunt confirmate 20 de cazuri, dintre care 14 pacienţi şi şase cadre medicale, iar la Chirurgie Plastică sunt pozitivi 12 pacienţi. Ambele focare de la Chirurgie au ca dată de debut 4 septembrie.”

În total sunt 41 de cazuri Covid-19 pozitive la Spitalul Județean de Urgență din Focșani.

În Vrancea, 67 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt internate în spital, dintre care nouă la ATI. 924 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 114 persoane în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, în Vrancea au fost raportate trei decese la pacienţi infectaţi cu COVID-19, respectiv un bărbat de 60 ani, din Adjud, vaccinat, cu boală cronică renală, deces înregistrat la secţia Boli infecţioase SJU Focşani, o femeie de 74 ani, din Focşani, nevaccinată, internată la ATI a SJU Focşani şi o femeie de 42 ani, din Slobozia Bradului, nevaccinată, internată la Spitalul din Moineşti.

sursă: Agerpres