Vrancea / Transportul public din Odobesti, modernizat cu bani europeni

odobesti

Autoritățile locale din Odobești au în derulare mai multe proiecte de investiții. Un astfel de proiect este și cel privind  ,,Modernizarea transportului public în orașul Odobești”.

Proiectul,,Modernizarea transportului public în orașul Odobești” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-20202.

Prin intermediul acestui proiect se înființează o linie de transport persoane în interiorul orașului de la Cartierul Unirea-cartier Sturdza-Centru Odobești-Satu Nou-Cartierul Tineretului. Proiectul presupune dotarea cu microbuze electrice, stații moderne cu Wi-fi, indicatoare tactile, accesibilizate pentru dizabilități, panouri electronice de informare și monitorizare, stații de încărcare, info-point.

,,În conformitate cu strategia de dezvoltare a orașului și cu Planul de mobilitate urbană se creează premisele deplasării nepoluante a populației înspre toate zonele de interes ale orașului (parcuri centru, parc Sturza, parc Sf. Ilie, zona cu facilități sportive și de agrement, școli, grădinițe etc) reducându-se astfel emisiile de dioxid de carbon”, a declarat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Valoarea totală a proiectului este de 2.418.000 Euro. Edilul șef din Odobești a precizat că acest proiect rezolvă și problema transportului elevilor către școli.

Totodată, autoritățile din Odobești mai au în curs de implementare un proiect inedit ce vizează construirea unui planetariu în oraș. Proiectul a fost depus spre finanțare tot prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Planetariul este o construcție specială, în formă de cupolă, pentru prezentarea unor spectacole educaționale și de divertisment despre astronomie, dar și pentru prezentarea cerului de noapte, având și funcția de antrenare în navigația cerească.