Vrancea | Tone de deseuri gasite de comisarii Garzii de Mediu la Suraia, pe un teren inchiriat

Cu ceva timp in urmă, la Suraia, a fost sesizată existența unui depozit de deșeuri într-o incintă, pe un teren închiriat. Comisarii Gărzii de Mediu știau de aceasta problemă, un salubrist, depozitase ilegal(temporar, a spus el) o cantitate foarte mare de deșeuri menajere. Acestea erau preluate de la câteva primării cu care avea contract și, în loc să le transporte, așa cum îi cere legea, la un depozit autorizat, le-a îngrămădit pe propriul teren.

În mai 2022 a fost amendat cu 50.000 lei și i-au fost stabilite măsuri cu termen de salubrizare totală a terenului afectat. În noiembrie 2022, la o nouă verificare, comisarii au constatat că cei aproximativ 2000 de metri cubi de deșeuri erau nemișcați. Agentul economic a fost sancționat cu amendă de 100.000 de lei. A fost facută și o sesizare penală instituției competente.

Descinderea recentă a evidențiat o dublare a cantitații de deșeuri depozitate, de asta data facută de o alta firmă, prima fiind intrată în insolvență.

A doua societate, facută pe numele nurorii, pentru care persoana în cauză avea împuternicire notarială de reprezentare, în decursul a câteva luni de zile a mai depozitat încă 2000 de tone. Au fost aplicate, ambelor societăți, sancțiuni în valoare totală de 300. 000 de lei și a fost întocmită o noua sesizare penală.

Realizarea măsurilor de salubrizare va fi urmarită îndeaproape de comisarii GNM, urmând a fi responsabilizate și autoritățile publice locale, conform competențelor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *