Vrancea | Tânăr care a încercat să se sinucidă salvat în ultima clipă de doi polițiști și un elev

POLIȚIȘTI-ELEV

Un bărbat de 20 de ani din Focșani, care intenționa să se sinucidă, a fost salvat în ultimul moment de un echipaj al Poliției Municipiului Focșani, duminică seară. Bunica acestuia a sunat la 112, aseaă, în jurul orei 18.40, anunţând că acesta a postat pe o rețea de socializare despre intenția de a se sinucide.

Dispecerul Poliției Municipiului Focșani a reuşit să identifice în scurt timp locaţia unde se află tânărul în cauză și a dirijat la faţa locului un echipaj de poliţie format din doi poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică și un elev aflat în stagiul de practică.

Ajunși la fața locului, în cartierul Obor din municipiul Focșani, la  aproximativ 6 minute de la primirea apelului, agent șef principal de poliţie Răduță Ionuț, agent şef principal de poliţie Rusu Marius și elevul Ceausoglu Eduard au încercat să ia legătura cu tânărul însă acesta nu răspundea la ușa imobilului.

Până la sosirea echipajului de pompieri, întrucât viața tânărului era în pericol, cei trei au forțat ușa imobilului iar în interior, în baia locuinței l-au găsit pe tânăr care era în stare de semiconştienţă.

După ce i-au acordat primul ajutor, viitorul nostru coleg a schimbat câteva cuvinte cu acesta, fiind de aceeași vârstă și a încercat, pentru câteva minute să îi reamintească cât de frumoasă este viața, în special la această vârstă. A avut loc o discuție liberă între cei doi, așa cum ar trebui să discute doi tineri de 20 de ani, în urma căreia Eduard a aflat ce l-a împins pe tânăr să recurgă la asemenea gest.

În speranța că discuția avută i se va întipări și va rămâne, Eduard i-a subliniat tânărului propria convingere și anume : „Cel mai prețios dar este darul vieții! Chiar dacă uneori apune soarele bucuriei, să nu uităm că există luna  înţelepciunii. Mângâie-ţi sufletul cu optimism! Zâmbeşte! Zilnic! ”

Tânărul a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital pentru investigații de specialitate.