Vrancea | Sancțiuni de 15.000 de lei pentru nerespectarea carantinei sau izolării

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Vrancea au plicat sancțiuni în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea izolării sau carantinei, în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19.

„În ultimele 24 de ore, au fost organizate patru acţiuni punctuale, fiind verificate în total 1.536 de persoane. Totodată, 53 de mijloace transport au fost controlate, iar 105 societăţi comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.000 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Totodată, au fost aplicate 18 sancţiuni pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Poliţiştii recomandă tuturor să respecte măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică, să respecte măsurile impuse cu privire la carantină/izolare şi atenţionează că astfel de controale vor avea loc şi în perioada următoare.