Vrancea | Retea destructurata de procurorii DIICOT

Sharing is caring!

4 persoane din Vrancea au fost retinute ieri pentru trafic de persoane si de minori, dupa o ampla investigatie a procurorilor DIICOT. Incepând din anul 2008,  pe raza municipiului Focșani s-a constituit un grup infracțional organizat, format din 6 membrii ai unei familii, care avea drept scop racolarea de persoane de sex feminin, cazarea, transportarea și supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale.

Victimele traficului de persoane erau recrutate din medii sociale precare cu o instruire şi stare materială modestă iar prin prin constrângere acestea au fost determinate să întrețină relații sexuale contra cost pe teritoriul României. După împlinirea vârstei de 18 ani victimele au fost duse pe teritoriul Italiei și Germaniei.

Membrii grupării infracționale recrutau victimele de pe teritoriul României şi după ce le adăposteau în locații ale membrilor grupării, acestea erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituția, inculpații reținându-le actele de identitate.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme de lux. Până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore. au efectuat un număr de 5  percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Vrancea, cu ocazia cărora au fost identificată și ridicată suma de 210.000 lei.

De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case și două autoturisme de lux. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

shares