Vrancea| Rețea de cămătari destructurată de Poliție

bani

foto: monitorulneamt

Trei bărbați de 18, 32 și 52 de ani și o femeie, de 52 de ani, toți din municipiul Adjud, au fost reținuți pentru șantaj și camătă.

Totodată, cei patru sunt bănuiți că ar fi recurs la amenințări cu acte de violență în cazul în care persoanele împrumutate nu achitau dobânzile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, cei 4 au fi împrumutat, ca îndeletnicire, bani mai multor persoane, percepând de la acestea dobânzi cuprinse între 15% și 50%, pe lună, din sumele împrumutate. Prejudiciul cauzat astfel se ridică la aproximativ 500 mii de lei.

Astăzi polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea au efectuat trei percheziții domiciliare, la locuințele persoanelor bănuite și au pus în executare patru mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei patru au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Ulterior, cei în cauză vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.