Vrancea | Poliția, chemată la ședința primăriei Focșani. Scandal din cauza salariilor neplătite

Ședința ordinară a CL Focșani, convocată de primarul Cristi Valentin Misăilă, s-a terminat cu un scandal între angajaţii primăriei Focșani, care nu și-au primit salariile de o săptămână, şi o parte dintre consilierii locali.

În final, ședința nu s-a mai desfășurat, însă au urmat 2 ore de scandal, atât între politicienii locali, cât și între salariații Primăriei. La fața locului a fost chemată și poliția.

Tot scandalul a pornit deoarece consilierii nu au votat un amendament care ar fi permis deblocarea bugetului

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache: „Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată cu privire la faptul că în sediul unei instituţii mai multe persoane instigă la acte de violenţă. La faţa locului au fost dirijate echipaje de poliţie, care au aplanat conflictul. Verificările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt”.

Potrivit Digi24, inițial la ședință se aflau doar consilierii locali și directorii din primărie, dar după un amendament al primarului care propunea rezolvarea blocajului şi avizarea bugetului Primăriei municipiului Focşani pe anul în curs, care nu a trecut de votul majorităţii consilierilor locali, angajaţii primăriei au pătruns în sală şi au solicitat explicaţii preşedintelui de şedinţă, Ana Maria Dimitriu.

„Misăilă şi Nedelcu i-au chemat în sala de şedinţe pe angajaţii Primăriei şi pe unii angajaţi ai Direcţiei de Dezvoltare Servicii Publice, incitându-i permanent”, arată un comunicat de presă al PNL Vrancea.

Angajaţii Primăriei municipiului Focşani sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de mai bine de o săptămână.