Vrancea | Peste 4.000 de elevi din 9 localități vor beneficia de o masă caldă

masa calda

Opt școli gimnaziale și un liceu din Vrancea au fost incluse într-un program – pilot derulat la nivel național prin care elevii vor beneficia de o masă caldă.

Cele nouă unități de învățământ au fost adăugate de Ministerul Educației în lista actualizată a școlilor incluse în programul „Masa caldă”. Astfel, statul va aloca câte 15 lei pentru masa fiecărui elev, prin sistem de catering.

„Peste 4.000 de elevi din 9 localități vrâncene vor beneficia de o masă caldă, în cadrul unui program  – pilot derulat la nivel național. A fost publicat Ordinul de ministru prin care se va implementa proiectul de acordare a unui  suport alimentar elevilor în anul școlar 2022 – 2023, ordin în care sunt prevăzute și sumele aferente fiecărei localități. Pe listă figurează și localitățile vrâncene Mărășești, Răstoaca, Păunești, Sihlea, Gura Caliței, Homocea, Slobozia Bradului, Poiana Cristei și Tănăsoaia”, a transmis Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, printr-o postare pe Facebook.

În cadrul programului sunt incluse Școala Gimnazială Slobozia Bradului, Școala Gimnazială Homocea, Școala Gimnazială Sihlea, Școala Gimnazială Gura Caliței, Școala Gimnazială Poiana Cristei, Școala Gimnazială Tănăsoaia, Școala Gimnazială Păunești, Școala Gimnazială Răstoaca și Liceul Tehnologic „Iremia Grigorescu” Mărășești.

Bugetul alocat, pentru anul școlar 2022-2023, este de 10.968.555 lei.