Vrancea | Percheziții la firme de dezmembrări auto din Focșani și Golești

Joi dimineață, 30 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul celor din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Focșani, Secției 1 Poliție Rurală Golești și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții în municipiul Focșani și în Golești, într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2021, un bărbat de 35 de ani, din municipiul Focșani ar fi achiziționat autoturisme avariate din afara țării pe care ulterior le dezmembra la domiciliu, iar piesele le-ar fi vândut în mediul online. De asemenea, cel în cauză ar fi reparat autoturisme prin intermediul unor societăți comerciale de profil iar ulterior le-ar fi comercializat, fără a preciza cumpărătorilor faptul că acestea au suferit avarii majore.

La sediul poliţiei au fost aduse cu mandate două persoane, pentru audieri.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului de 35 de ani și la patru hale aparținând unor persoane fizice sau juridice unde se desfășoară activități de dezmembrare și reparații autovehicule, polițiștii au ridicat și indisponibilizat sumele de 20.512 lei și 1.400 euro.

Totodată, au fost identificate înscrisuri, medii de stocare, piese auto, subansambluri auto, precum și autovehicule avariate, destinate dezmembrării, toate deținute în vederea comercializării.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!