Vrancea | Patronul unui local a fost sancționat după ce a organizat o petrecere de Crăciun cu 180 de persoane

petrecere

La data de 25 decembrie 2021, ora 23.12, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Cotești au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un cetățean, cu privire faptul că în incinta unui local public de pe raza județului ar fi intrat mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă.


De îndată, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă formată din polițiști și jandarmi, care s-au deplasat la punctul de lucru al unității economice, au legitimat 180 de persoane și au sistat activitatea.


Având în vedere că la momentul intervenției activitatea operatorului economic cu publicul era desfășurată după ora stabilită de H.G. nr. 1242/2021, vor fi dispuse măsuri de sancționare a agentului economic, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.


În prezent, verificările sunt continuate, urmând a se stabili, împreună cu specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, dacă au fost încălcate normele legale referitoare la existența certificatului digital Covid, iar în funcție de rezultatul acestora vor fi luate măsurile legale.