Vrancea| Pacienții îngheață de frig la Spitalul Județean Focșani. Se învelesc cu 3 pături

pacient spital

Foto: Guliver/GettyImages

Explozia prețului la gazele naturale afectează pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Pavilioanele racordate la ENET primesc căldură doar între orele 05:00 – 10.00, în încercarea de a conserva resursele limitate.

„Nu știu ce vom face cu pacienții din pavilionul Pneumologie, care este racordat la ENET. Le-am dat și câte trei rânduri de pături, pentru că noaptea este destul de frig. Și nu avem sisteme alternative de încălzire, nici nu avem voie să folosim așa ceva, pentru că acolo avem concentratoarele și tuburile de oxigen. Noi nu avem voie să folosim prizele în pavilion nici măcar pentru un încărcător de telefon, cu atât mai puțin pentru surse alternative de încălzire.”, a declarat juristul Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean.

Primarul Cristi Misăilă a propus alocarea sumei de 1,3 milioane lei pentru subvenționarea energiei termice produse de ENET Focșani. Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința de îndată a Consiliului Local convocată pentru astăzi. Pentru depășirea sezonului rece, ENET are însă nevoie de alocarea a 30,8 milioane lei, pe care Primăria Focșani i-a solicitat din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021. Până acum Guvernul PNL a respins alocarea de fonduri pentru ENET Focșani.