Vrancea | Pachete cu alimente de la UE, pentru persoanele defavorizate din orașul Mărășești

Primăria Orașului Mărășești a început distribuirea pachetelor cu alimente acordate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Acțiunea a început pe 27 iulie și se va încheia pe 14 august. Beneficiarii pot intra în posesia pachetelor în baza actului de identitate, la noua sală de sport a orașului, din strada Oituz, nr. 20, zilnic, în intervalul orar 9.00 – 14.00. 

Un pachet conține următoarele alimente: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 300 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Greutatea pachetului este de 25,36 kg. 

Beneficiarii alimentelor sunt persoane aflate în evidența Primăriei Mărășești ca făcând parte din următoarele categorii: 

  • persoane cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, respectiv persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!