Vrancea | Pachete cu alimente de la UE, pentru persoanele defavorizate din orașul Mărășești

pachete alimente poad (2)

Primăria Orașului Mărășești a început distribuirea pachetelor cu alimente acordate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Acțiunea a început pe 27 iulie și se va încheia pe 14 august. Beneficiarii pot intra în posesia pachetelor în baza actului de identitate, la noua sală de sport a orașului, din strada Oituz, nr. 20, zilnic, în intervalul orar 9.00 – 14.00. 

Un pachet conține următoarele alimente: făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 300 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Greutatea pachetului este de 25,36 kg. 

Beneficiarii alimentelor sunt persoane aflate în evidența Primăriei Mărășești ca făcând parte din următoarele categorii: 

  • persoane cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, respectiv persoanele încadrate în grad de handicap grav sau accentuat.