Vrancea | O țeavă de gaz a fost avariată în timpul unor lucrări efectuate pe o stradă din Focșani

Vrancea

Sursa foto: ziaruldevrancea.ro

Având în vedere incidentul petrecut astăzi, în cadrul lucrărilor pentru proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focșani în vederea creșterii atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale” derulat de Primăria Municipiului Focșani, când un utilaj al companiei care executa lucrările a avariat o țeavă de gaze pe str. Anghel Saligny, aceasta fiind scoasă din pământ, considerăm că este oportun să aducem la cunoștință opiniei publice următoarele clarificări:

În urma decopertării străzii, a fost afectată o țeavă de gaz care se afla îngropată la o adâncime de 30-40 cm față de 90 cm, cât ar fi trebuit să fie conform normelor legale în vigoare.

Din păcate, astfel de situații nu pot fi prevăzute și nici preîntâmpinate de constructori care nu au de unde să aibă cunoștință de astfel de cazuri care se abat de la cadrul legal în vigoare. Din nefericire, odată întâmplate, asemenea situații au darul de a întârzia lucrările, dar și de a genera un real disconfort cetățenilor, care pot fi afectați de acestea.

Constructorul a sesizat în regim de urgență Distrigaz, care are obligația de a remedia în cel mai scurt timp astfel de incidente.

Contractul pentru proiectul european „Resistematizarea infrastructurii de transport din Municipiul Focșani” este foarte important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea viitoare a orașului nostru. Un viitor în care se va pune mai mult accent pe soluții alternative de transport. Este un proiect așteptat de mulți focșăneni care vor să se deplaseze cât mai des cu bicicleta sau cu alte mijloace alternative de transport. Totodată, este un proiect important și pentru dezvoltarea transportului local în comun sau pentru cei care aleg să se deplaseze cu mașini electrice.

Contractul are o valoare de 56.272.034,01 lei + TVA (11,6 milioane Euro) și o durată de implementare de 19 luni. Străzile pe care vor fi executate lucrările din cadrul acestui proiect sunt Anghel Saligny, 1 Decembrie 1918, Bârsei, Bicaz și Odobești.