Vrancea | O mama s-a luptat cu ursul pentru a-si salva copilul. Femeia, in stare grava la spital

urs brosteni

O femeia de 40 ani si fiica ei de 13 ani se aflau la o stana in zona Vizantea Livezi cand au fost atacate din senin de un urs iesit din padure.

Femeia s-a luptat efectiv cu ursul care i-a atacat fiica si s-a ales cu rani grave. Copilul a scapat cu cateva zgarieturi la un picior. Animalul a abandonat atacul din cauza tipetelor celor doua.

In ultima perioada, tot mai multi ursi i-au atacat pe oamenii din Vizantea Livezi. Un om a fost omorat de urs in acest an.

„Numărul ursilor a crescut extraordinar de mult in ultimii 4-5 ani și trebuie luate măsuri urgente pentru relocare in alte zone sau împușcare acolo unde se constată un risc iminent crescut. Am prezentat situația grava a comunei Vizantea Livezi, din acest punct de vedere, unde s-a ajuns si la uciderea unui om de catre urs și am stabilit un calendar pentru demararea unor demersuri comune către Ministerul Mediului pentru modificarea legislației în vigoare și pentru acordarea avizelor necesare. Vizantea Livezi este cea mai afectată de numărul mare de urși drept pentru care ma voi implica si mai mult in perioada imediat următoare pentru reglementarea si solutionarea acestei situații. Indiferent ca numărul ursilor a crescut din cauza ca fac parte dintr-o specie protejată sau nu, fie ca vin foarte aproape de oameni din lipsa de hranei, din cauza tăierii pădurilor sau din orice alt motiv, avem obligația să punem pe primul loc viata omului si sa luam toate masurile necesare in vederea îndepărtării oricărui risc. Sper ca reprezentantii Ministerului Mediului sa analizeze foarte bine situația din județul Vrancea si in special din comuna Vizantea Livezi și să dea curs solicitărilor noastre pentru evitarea oricaror altor tragedii”, a spus primarul comunei, Dragos Ciobotaru.