Vrancea| O mamă minoră, internată în stare gravă la Iași

ATI Terapie Intensiva Covid

foto: Mario Tama/ Getty images

O fată de 17 ani, care a născut luna trecută, a fost transportată în stare gravă din Focșani la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași, din cauza complicațiilor provocate de Covid.

Tânăra a născut în septembrie, prin cezariană, un copil sănătos. La puțin timp, s-a infectat cu virusul Covid.

„S-a prezentat pe data de 5 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă «Sf. Pantelimon» Focşani, cu suspiciune de tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, fiind depistată pozitiv la testarea pentru COVID-19. Ca urmare a complicaţiilor tromboembolismului, aceasta a fost trimisă de urgenţă la Iaşi.”, a declarat Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Focșani.

Starea pacientei este stabilă, dar este ținută sub atenta observație a mediciilor deoarece evoluția bolii este imprevizibilă.

„Momentan, pacienta este stabilă în ATI, nu este intubată, dar tromboembolismul este o afecţiune imprevizibilă, adesea gravă la lehuze. Pacienta nu prea a răspuns la tratamentul cu anticoagulante, de aceea medicii cred că există o legătură între COVID-19 şi afecţiunea sa. Cel mai probabil nu ar fi avut aceste probleme de coagulare dacă nu ar fi avut COVID-19. Tânăra beneficiază de tot tratamentul ce se poate face în aceste situaţii, dar această patologie este una imprezibilă şi din această cauză medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea sa de sănătate, pentru că pot apărea oricând complicaţii.” a declarat managerul , Alina Belu, Spitalului „Sfânta Maria„ din Iaşi.