Vrancea | O elevă, lovită de o colegă de școală cu o rozetă, într-un gang de lângă o stație de autobuz

rozeta

Marți, în jurul 18.00, o elevă de clasa a VIII-a de la o școală gimnazială din Focșani a fost bătută de de alte colege de școală, într-un gang de lângă o stație de autobuz.

„Fata mea a ieșit de la cursuri la ora 18:00 pentru că nu a mai făcut ultima oră. Trei colege de clasă au vorbit cu o altă fată din clasa a VII-a și au pus-o să o bată pe fata mea. Au împins-o din stația de autobuz într-un gang din apropiere și au lovit-o cu rozeta în cap de trei ori. Fata vorbea cu mine le telefon și mă ruga să vin mai repede după ea pentru că o urmăresc trei fete. Până să ajung eu în stație, i-au luat telefonul din mână și au bătut-o. Are capul umflat, o doare foarte tare și capul, dar și o mână. O să mă duc să-i scot certificat medico-legal. Seara, când s-a întâmplat, am sunat la poliție. Au venit la fața locului și s-a făcut dosar penal. Nu înțeleg ce educație au acești copii. Au 13 ani și umblă cu rozete în buzunar?!‟, a povestit mama fetei agresate, pentru Monitrul de Vrancea.

Potrivit mamei, victima a avut, luna trecută, mâna ruptă, după ce colegii de clasă ar fi agresat-o.

Conducerea unității de invățământ a hotărât scăderea notei la purtarea a bătăușilor.

Directoarea spune că elevii au terminat programul mai devreme pentru că profesorul cu care aveau ultima oră este confirmat Covid pozitiv și că părinții au fost anunțați înainte. În legătură cu declarația mamei care spune că fata a venit acasă cu mâna ruptă în urmă cu o lună, directoarea unității de învățământ spune că a văzut filmul de pe camerele de supraveghere din școală și a observat „că fetița alerga foarte tare pe hol, moment în care s-a împiedicat. E drept că nu am putut vedea clar dacă i-a pus cineva piedică însă, din câte am înțeles, băiatul în cauză i-ar fi reparat telefonul stricat‟.

Reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vranceau au precizat că „a fost sesizată ieri (n.r. marți) o ceartă între două eleve în afara unității școlare. În cauză s-a întocmit dosar penal‟. Având în vedere că elevele implicate în acest incident au sub 14 ani, ele nu pot răspunde legal. Polițiștii au mai precizat că fata agresată nu a necesitat îngrijiri medicale, iar părinții nu au prezentant un certificat medico-legal.

Monitrul de Vrancea