Vrancea | Noi detalii în cazul uciderii femeii însărcinate din Vrancea. Suspectul a postat fotografii în care copilul de 2 ani al concubinei era legat cu cătușe

catuse-arest-696x418

Poliţia, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis anchete după ce bărbatul de 50 de ani din localitatea Dumitreşti şi-a ucis concubina care era însărcinată, în aceeaşi noapte violând o altă femeie.

Potrivit surselor, bărbatul a postat în octombrie 2020, fotografii cu fiul de 2 ani al concubinei sale. Copilul era legat la mâini cu cătuşe şi plângea. Poliţia a fost sesizată acum despre aceasta situaţie şi a început verificări şi cu privire la acest aspect.

„În urma autosesizării, dar şi a unei sesizări primite la sediul Inspectoratului de Poliţie Vrancea, privind tratamentele la care ar fi fost supus un minor, în vârstă de circa 2 ani, a fost deschis un dosar de cercetare penală. Acţiunile au fost întreprinse şi ca urmare a apariţiei pe o platformă de socializare a unor imagini în care apare minorul, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea fiind întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea”, transmite IPJ Vrancea.

Copilul a fost preluat de reprezentanţii DGASPC Vrancea şi se află acum în grija unui asistent maternal.

Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea: „Copilul a fost preluat de specialişti din cadrul serviciului de intervenţie în regim de urgenţă, iar în momentul de faţă acesta se află în grija unui asistent maternal. Ulterior preluării, copilul a fost prezentat cadrelor medicale în vederea evaluării. Astfel, au putut fi constatate pe corpul acestuia urme vizibile de violenţă, respectiv echimoze. Ieri dimineaţă copilul a fost prezentat în vederea unei expertize a serviciului medico-legal. În acest moment aşteptăm rezultatul acestei expertize”.

Amintim că bărbatul a mai fost condamnat și în anul 2014, pentru omor şi lipsire de libertate. Sentința primită a fost de 17 ani, însă a fost eliberat după 13 ani de detenție.