Vrancea | Morti tinuti in magazia de lemne din cauza saraciei

magazie de lemne

Scene halucinante in comuna Urechesti, unde preotul este acuzat ca a tinut doua persoane decedate in magazia de lemne a bisericii, in loc sa-i depuna in capela mortuara.

Familia unui barbat decedat sustine ca preotul a luat aceasta decizie pentru ca erau saraci. „Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani. I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”, a spus Mihaela Icovoiu, sora decedatului, pentru Realitatea de Vrancea.

Nastase Icovoiu, barbatul decedat avea 32 ani, primea ajutor social si a murit din cauza unui hematom pe creier.

Primarul a aflat recent de aceasta situatie dar s-a aratat revoltat din cauza celor intamplate. „Nu e normal ca un om sărac să nu aibă parte de o înmormântare creștinească, la fel ca alții. Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de același tratament din partea bisericii. Noi, ca instituție, dar și eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedați”, a spus Nicu Bratosin.