Vrancea | Echipajele ISU nu pot ajunge la cele 12 persoane izolate de viitură pe râul Zăbala

12 persoane (9 bărbați și 3 femei) au fost surprinse aseară de viitură pe râul Zăbala, într-o zonă forestieră a comunei Nereju​. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au încercat câteva ore să evacueze însă nu au reușit.

Reprezentanții ISU au transmis că nu se poate interveni pe cale aeriană din cauza condițiilor meteorologice. „Sunt 12 persoane, dintre care 3 femei. Momentan, nu sunt în pericol și nu au nevoi medicale. Se monitorizează situația și se încearcă soluții pentru evacuarea în siguranță. Deocamdată, debitul apei nu permite evacuarea persoanelor”, a transmis la ora 23:20, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Din cauza precipitațiilor abundente, care mențin apele la un nivel și debit crescut, nu a fost posibilă intervenția în cazul celor 12 persoane. În această dimineață s-au reluat operațiunile de salvare. 5 pompieri, 3 angajați Salvamont și SVSU Nereju, au efectuat schimbarea personalului care a asigurat zona pe timpul nopții. S-a luat legătura vocal cu persoanele izolate și deocamdată nu sunt semnalate probleme medicale.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!