Vrancea | Doua focare noi de pesta porcina la mistreti

Sharing is caring!

Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a convocat astăzi o ședință extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor Vrancea pentru adoptarea planurilor de măsuri care se impun după confirmarea a două noi focare de Pestă Porcină Africană.

Primul focar de PPA a fost confirmat la mistreț în Fondul de Vânătoare 38 Suraia, iar cel de-al doilea, tot la mistreți, în Fondul de Vânătoare 34 Corbița.

Potrivit planului adoptat în CLCB, au fost delimitate zonele tampon, pe o rază de 5 km în jurul celor două focare, precum și zonele infectate, pe o rază de 8 km.

În cazul focarului din Fondul de Vânătoare 38 Suraia, zona tampon cuprinde localitățile: Hângulești, Maluri, Vadu Roșca, Rădulești, Mirceștii Vechi, Mirceștii Noi, Petrești, Vânători, Jorăști, Focșani, Cerdac, Golești, Slobozia Ciorăști, Armeni, Jiliște, Bordeasca Veche și Bordeasca Nouă.

În cazul focarului din Fondul de Vânătoare 34 Corbița, zona tampon cuprinde localitățile Boghești, Gogheștii de Sus, Bichești, Prisecani, Tăbucești, Iugani, Chitcani, Călimăneasa, Costișa de Sus, Costișa, Tănăsoaia, Galbeni, Nănești, Vladnicu de Jos, Covrag, Argea, Burcioaia, Adjud și Siscani.

Toate măsurile adoptate în CLCB vizează limitarea răspândirii virusului PPA, atât la mistreți, cât mai ales la porcii domestici. Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, le-a transmis șefilor instituțiilor responsabile să-și însușească planul de măsuri adoptat, astfel încât evoluția PPA să fie oprită.

Responsabili pentru gestionarea noilor focare sunt DSVSA Vrancea, IPJ Vrancea, Unitățile Locale de Sprijin, proprietarii exploatațiilor și Garda Forestieră. 11

shares