Vrancea | Doi liceeni din Focșani au predat Poliției un telefon găsit pe stradă

WhatsApp Image 2022-03-05 at 09.59.18

Aseară, doi adolescenți din municipiul Focșani s-au prezentat la Poliție pentru a preda un telefon mmobil găsit pe stradă, în zona bisericii catolice.

În scurt timp, poliţiştii au reuşit să identifice proprietara, o altă adolescentă din Focșani, care îl uitase după ce a staționat în zonă și i-au restituit telefonul pierdut.

„Pe această cale îi felicităm pe cei doi pentru gestul lor, spiritul civic de care au dat dovadă reprezentând un real exemplu de moralitate. Este un gest firesc al semenilor noștri dar care ne face să ne mândrim, ne întărește convingerea că normalitatea este la ea acasă și că putem oricând găsi exemple de integritate. Gestul adolescenților demonstrează încă o dată că o atitudine corectă nu se raportează la vârstă, ci la educația primită în familie și la școală”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Potrivit prevederilor art. 243 din Codul Penal „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.