Vrancea / Doi barbati si o femeie, retinuti in cazul asasinatului din Vrancea

Sharing is caring!

In aceasta dupa amiaza, la vama Nadlac au fost retinute trei persoane din judetele Bacau si Vrancea, pe numele carora autoritatile au emis o alerta. Inca nu se stie daca persoanele retinute au fost implicate in asasinatul de vineri seara.

Constantin Chirita, un barbat de 61 ani, asociat la doua case de schimb valutar din Focsani a fost impuscat in drumul sau catre casa. Asupra barbatului s-a tras o rafala de gloante dupa ce, in prealabil, masina lui a fost lovita de catre atacatori. Victima a reusit sa se blocheze in autotursim dar un glonte i-a fost fatal. Asupra sa a fost gasita o suma importanta de bani, 30.000 euro, 20.000 lire sterline si peste 300.000 lei. Motivul asasinatului inca nu este clar, o reglare de conturi sau o tentative de jaf.

“In data de 22.02.2019, în jurul orei 19,42, victima C.C., în timp ce se afla pe DJ 205 R, Focşani-Slobozia Ciorăşti, conducând autovehiculul marca Mercedes, înmatriculat cu nr. VN 62 MEN, a fost împuşcată în zona membrului superior stâng, de o persoană neidentificată, iar leziunile produse prin împuşcare i-au provocat decesul. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru infracţiunea de omor şi se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a intervenit decesul persoanei menţionate mai sus, precum şi identificarea autorului săvârşirii faptei. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arata in Comunicatul Parchetului Vrancea.

shares