Vrancea | Dispensar medical în valoare de 2,6 milioane de lei

dispensar

Compania Națională de Investiții va construi un dispensar medical în comuna Spulber, județul Vrancea. Investiția a fost estimată la suma de 2.611.943,09 lei, sumă la care se va adăuga și TVA. Viitorul dispensar va deservi localnicii, dar și pe cei din localitățile învecinate. Locația va fi modernă, dotată conform tuturor normelor prevăzute de legislația în vigoare cu privire la sănătatea publică.  

Construirea și dotarea dispensarului uman din localitatea Spulber face obiectul unei proceduri de achiziție publică inițiată de CNI, în aceste zile. Banii necesari lucrărilor vor fi asigurați din bugetul Companiei, conform prevederilor legale.

Licitația pentru contractul de proiectare, lucrări și dotare a viitorului dispensar uman a fost organizată și inițiată de CNI pe portalul guvernamental de achiziții publice, în data de 19 noiembrie. Firmele interesate au la dispoziție aproape patru luni, până pe 10 februarie anul viitori, pentru a-și elabora ofertele tehnice și de preț.

Contractul scos la licitație prevede servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului, lucrări de execuție, dar și dotări pentru acest obiectiv de investiții. Valoarea estimată a investiției este de 2.611.943,09 lei, la care se adaugă TVA. Suma va fi împărțită în cheltuieli pentur proiectare și asistență tehnică, de 133.915,79 lei; cheltuieli pentru investiția de bază, în valoare de 2.434.832,51 lei; organizare de santier 43.194,79 lei.

Contractul se va derula, conform estimărilor făcute de CNI, pe o perioadă de 51 de luni, de la atribuirea lucrării firmei care va câștiga licitația.

Câștigătorul licitației va fi desemnat în funcție de punctajul acumulat din evaluarea ofertei tehnice și financiare. Conform regulilor impuse de organizatorii licitației, oferta tehnică va conta în proporție de 40%, în vreme ce oferta financiară în proporție de 60%.

Conform studiului de fezabilitate, noul dispensar va fi format din parter și etaj și va măsura în jur de 311 metri pătrați. La parter, a cărui suprafață măsoară 244 de metri pătrați vor fi amenajate un hol, o sală de așteptare, cabinet medical, sala de tratament, spațiul pentru farmacie, spații de depozitare, vestiar și oficiu. La etaj vor fi amenajate două săli de tratament, două camere cu bucătărie și două băi.  

Grupurile sanitare vor fi dotate cu lavoare din porțelan sanitar, vase de closet, căzi de duș, etajere și oglinzi.

Conform proiectului, noul dispensar va fi prevăzut cu instalații de apă curentă, caldă și rece, care vor alimenta cabinetele medicale și sălile de tratament, cu sistem de încălzire montat în pardoseală, dar și cu radiatoare.

Încălzirea și apa caldă vor fi asigurate cu ajutorul unei centrale termice pe lemn cu putere utilă de 80 kW. Prepararea apei calde se va face într-un boiler cu volumul de 200 de litri, alimentat de agentul termic produs de centrală, dar și de o instalație de panouri solare.

Pentru că în zonă nu există sistem de canalizare, va fi amenajată o fosă septică cu un bazin vidanjabil a cărui volum va fi de 15 metri cubi.

Sursa: Ziarul de Vrancea