Vrancea | Consiliul Judeţean a alocat 1,5 milioane lei pentru dotarea cu panouri fotovoltaice a spitalului judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu panouri fotovoltaice a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, a informat instituţia.

‘Am alocat suma de 1.500.000 lei pentru dotarea cu panouri fotovoltaice a SJU Focşani şi 30.000 lei pentru extinderea reţelei electrice a spitalului, respectiv a secţiei de Psihiatrie. Cele mai mari sume din cadrul rectificării de astăzi le-am alocat pentru susţinerea Spitalului Judeţean, în vederea reducerii cheltuielilor cu energia electrică şi termică a unităţii sanitare’, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Încă de la începutul anului trecut, odată cu creşterea preţurilor la gaze şi energie electrică şi pe fondul cheltuielilor mari din pandemia de COVID-19, spitalul judeţean s-a confruntat cu probleme la plata utilităţilor. Deşi preţurile la gaze şi energie electrică au fost plafonate, SJU Focşani a primit pe lunile decembrie şi ianuarie 2022 facturi de circa 1,5 milioane de lei, motiv pentru care a solicitat sprijinul CJ Vrancea pentru plata acestora.

CJ Vrancea a alocat în mai multe rânduri sume de bani pentru plata utilităţilor la SJU Focşani.

Spitalul Judeţean Focşani este cea mai mare unitate medicală din judeţul Vrancea, având 728 de paturi pentru 31 de specialităţi medicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *