Vrancea | Batran pacalit prin metoda „accidentul”. A platit 30.000 lei unui fals politist

Metoda-accidentul-1

La data de 19 august a.c., în jurul orei 14.00, la sediul Poliției Orașului Panciu s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 86 de ani, din orașul Panciu, care a sesizat faptul că în urmă cu 30 de minute fusese înșelat prin metoda accidentul.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta fusese contactat telefonic de către o persoană necunoscută, care s-a prezentat drept polițist, aducându-i la cunoștință faptul că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier pe raza  comunei  Garoafa, fiind transportat la spitalul din Focșani, cu leziuni grave la nivelul picioarelor și că trebuie să trimită suma de 10 000 de lei, pentru achiziționarea  unor proteze.

În susținerea  cererii sale,  a  prezentat  la  telefon  o femeie, despre care  a indicat  că  este  medicul ce va opera victima accidentului. De asemenea,  l-a  îndrumat pe bătrân  să dea acea  sumă de bani  unei persoane care se  va  prezenta  pe  raza  orașului  Panciu, într-un punct stabilit de comun acord.

Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că cei doi s-au întâlnit, iar persoana vătămată i-a înmânat bărbatului suma solicitată. În drum spre casă, acesta a fost sunat din nou, cerându-i-se încă o sumă de bani, și anume 20 000 de lei, pe motiv că protezele sunt scumpe. Și această sumă a fost oferită de către bărbat, în scurt timp de la solicitare.

În urma  activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat principalul suspect în cauză. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 21 august instanța a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.  Suma de 8250 de lei a fost recuperată și înmânată părții vătămate.