Vrancea | Bărbatul din Dumitrești care și-a omorât în bătaie concubina, ar mai fi sechestrat și violat o altă femeie în aceeași noapte

arestat

Un bărbat din Dumitrești este cercetat pentru infracțiunea de „omor calificat” după ce și-ar fi omorât în bătaie concubina însărcinată. Acesta a mai fost condamnat în trecut pentru infracțiune de omor. 

Potrivit procurorului de caz, același individ mai este cercetat și pentru o infracțiune de lipsire de libertate și viol pentru o altă persoană vătămată, care ar fi avut loc în aceeași noapte cu agresiunea asupra concubinei însărcinate.

Cercetările inițiale au început sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Lovituri cauzatoare de moarte” însă, după raportul preliminar de la Necropsie, am schimbat încadrarea în infracțiunea de „omor calificat”. 

Luminița Dogaru, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea: „Din datele preliminare ale anchetei, agresiunea asupra concubinei ar fi fost comisă în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021 și a continuat în dimineața zilei de 5 iunie 2021. Celelalte două infracțiuni au fost comise tot în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021, când persoana vătămată a venit la domiciliul celor doi concubini de bunăvoie, însă ulterior ar fi fost lipsită de libertate și violată”. 

Reamintim că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Dumitrești, județul Vrancea, a fost cel care a sunat sâmbătă, 5 iunie, la 112 și a cerut ajutor, spunând că partenera lui, însărcinată, se simte rău. Ajunși la fața locului, membrii echipajul SAJ nu au putut decât să constate decesul. 

Bărbatul din Dumitrești a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-au comis faptele.