Vrancea | Barbat amendat cu 12.000 lei dupa ce a abandonat 3 catelusi pe o strada din Adjud

Ieri, 23 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Vrancea au fost sesizați de către Poliția Municipiului Adjud cu privire la faptul că, una din patrulele aflate în serviciu a depistat un cetățean în timp ce abandona trei câini (pui) pe o stradă din localitate.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului, iar în urma verificărilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Adjud,  s-a stabilit că persoana în cauză este un bărbat din comuna Pufești, care s-a deplasat cu autoturismul în apropierea unui teren viran, unde a abandonat 3 exemplare canine.

Au fost solicitați reprezentanții Primăriei Adjud, precum și medicul veterinar din municipiu, aceștia preluând unul dintre pui, ceilalți doi fugind pe terenul viran din proximitate. Astăzi, 24 aprilie a fost găsit unul dintre pui iar căutările vor fi continuate pentru găsirea celui de-al treilea.

Astfel, s-a luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului pentru fapta de abandon, cu amendă în cuantum de 12.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 R, privind protecţia animalelor și ale art. 132 din OUG 155/2001.

Tot în cursul lunii aprilie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au depistat o altă persoană ce a abandonat două exemplare canine de rasă comună în extravilanul municipiului Focșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *