Vrancea | Avertisment pentru turisti, sa evite mai multe trasee din cauza exploatarilor forestiere

Sharing is caring!

În urma activității de verificare a traseelor turistice de catre Salvamont Vrancea au fost constatate mai multe situații cu risc ridicat de rătăcire sau accidentare, fără posibilitatea remedierii acestora în perioada următoare.

În aceste condiții Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea recomandă evitarea deplasării pe următoarele trasee:

Traseul 3 marcaj triunghi albastru Poiana Șindrilita-Lăcăuți, traseul este afectat considerabil de exploatările forestiere din zonă, există risc de rătăcire ridicat.

Traseul 5 marcaj punct albastru, Vetrești Herăstru-Golul Pierosului-Lăcăuți, pe sectorul Cabanele Giurgiu-Lăcăuți este impracticabil din cauza stării drumului și a numeroaselor traversări prin albia râului.

Traseul 6 marcaj bandă albastră, Vetrești Herstrău-Căldările Zăbalei, este impracticabil pe toată lungimea sa din cauza exploatărilor forestiere din zonă, poteca fiind afectată pe zeci de kilometri, există risc major de rătăcire și accidentare.

Traseul 10 marcaj punct roșu, Greșu-Valea Putnei-Șaua Poienița, este impracticabil din cauza exploatărilor forestiere.

După încheierea lucrărilor forestiere din zonă aceste trasee vor fi reamenajate. Interesul turiștilor pentru aceste zone este foarte scăzut, existând și posibilitatea eliminării acestor trasee din circuitul turistic.

Pentru o deplasare în siguranță Serviciul Salvamont le recomanda turistilor sa se documenteze înainte de a porni în drumeție.

shares