Vrancea | Arhivă digitală la Primăria Municipiului Focșani

a woman hand is searching data in a folder on a digital screen

a woman hand is searching data in a folder on a digital screen

Primăria Municipiului Focșani va realiza o arhivă digitală, în baza proiectului cu finanțare europeană „Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii/performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani”. Astfel, în prima jumătate a anului 2022 vor fi scanate autorizațiile de construire, certificatele de urbanism, RTAC, dosarele auto, dosarele clădiri persoane fizice și juridice, concesiuni etc.

În total, vor fi scanate și arhivate digital aproximativ 2,4 milioane pagini.

Ulterior, paginile scanate și indexate vor fi importate în aplicația de arhivă electronică a Primăriei Municipiului Focșani și vor da posibilitatea interogării de date în mod INSTANT, sporind astfel eficiența funcționarilor care lucrează cu datele mai sus menționate.

Proiectul „Viziune şi performanţă prin implementarea unor instrumente de planificare strategică, sisteme de managementul calităţii/performanţei şi a unor sisteme informatice inovative la nivelul Municipiului Focşani” va pune la dispoziția cetățenilor din Municipiul Focșani, începând cu a doua jumătate a anului viitor, o serie de servicii electronice structurate care vor ușura interacțiunea cu administrația publică locală.