Vrancea / 8300 litri de baturi alcoolice contrafacute confiscati de politisti

vin

8300 de litri de lichid cu miros și aspect de vin sau țuică au fost identificați de poliţişti, în urma a 5 percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri.

 Ieri, polițiști Secției 2 Poliție Rurală Gugești au acționat pe raza de competență  pe linia prevenirii și  combaterii  ilegalităților  din domeniul producerii, deținerii și comercializării alcoolului.

5 mandate de  percheziții emise de Judecătoria Focșani au  fost  puse  în executare în cadrul unor dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vrancea.

Astfel, cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea și reprezentanților din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vrancea au fost efectuate percheziții pe raza comunelor Gugești, Bordești, Obrejița și Slobozia Bradului.

În urma perchezițiilor, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea totală de 8300 litri băuturi alcoolice, din care 4900 litri cu miros și aspect de țuică și 3400 litri de lichid  cu miros și aspect de vin,  din care au  fost  recoltate  probe  în vederea  analizării  conținutului  într-un laborator  autorizat, în vederea continuării cercetărilor.

Valoarea băuturilor alcoolice indisponibilizate este în cuantum total de 75.000 lei.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au  fost  ridicate  mai multe  înscrisuri  de interes pentru cele cinci cauze.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat ca urmare a neachitării taxelor de acciză.